"A meditáció nem változtatja meg az életed. A gondolatcsend és a lelki állapot, amit okoz, az viszont igen!"

Leitner Olga

Kahilife Meditációs Központ
Győr, Lajta u. 10.
Keress bátran!
0036 30/4228136
leitnerolgi@gmail.com

Szavazás

Volt már csoportos meditációs élményed?

Figyelem! Áprilistól Gyerek és Felnőtt jóga a Központban!

2016.03.13 22:39

Kezdés április 4-én.

Mindig hétfőn:

16.15 órától 7-11 éveseknek

17.30 órától 3-7 éveseknek

18.30 órától Áramló Jóga felnőtteknek

Ovijóga ajánló!
A gyermekjóga órákat – mind az ovis mind a sulis jógát- rövid ráhangolódással kezdünk. Legfontosabb, hogy a gyerekek letegyék a napi gondjaikat, mielőtt elkezdjük a jógázást, és teljes kis lényükkel az órán legyenek. Első dolog, amivel kezdünk, hogy körben elmondjuk, kivel mi történt, mindenki mondhat egy jó és egy rossz hírt. A többiek mindig az éppen jó és rossz híreit mondó kisgyerekre figyelnek. Ezzel már el is kezdtük a fejlesztést az egymásra figyelés képességével. Ezután „belépünk” Jógaországba, elzengetjük közösen az AUM mantrát, ezzel ráhangolódunk a jógára. Masszírozás következik, mindenki végigmasszírozza magát a megadott sorrendben, ezzel a gyakorlattal a testsémánkat fejlesztjük. Innentől egy kicsit különbözik az ovisok és a sulisok jógája. Az ovisokkal elmondunk egy mondókát, és közben meg is mutatjuk azt a testrészünket, amiről éppen beszélünk. Ebbe keresztező mozdulatokat is csempészek, ekkor a keresztdominanciájuk fejlődik. Ezek után általában egy mesekereten belül következnek játékosan az ászanák (jógapózok), amelyeket ellentétben a felnőttekével szinte nem, vagy csak minimális ideig tartunk ki. Az egyensúlygyakorlatok mindig részei az óráknak, és miközben én mesélek, a gyerekek leutánozzák a mesében szereplő állatot vagy növényt, vagy tárgyat. Sok-sok guruló-gördülő, pörgő-forgó kúszó-mászó gyakorlatot végzünk az esetlegesen fennmaradt reflexek oldására, és nem utolsósorban feszültségoldás is jócskán szerepel az órákon. Próbálgatjuk a relaxációt, mindig valami érdekes érzettel színesítve, hogy egyre tovább és tovább tartson. És hát az órákon folyamatosan a légzés ütemére dolgozunk. Nagyon-nagyon fontos már ilyen kicsi korban megtanítani őket a helyes légzés kivitelezésére, és a TUDATOS légzésre, hogy felnőtt korukra ne csak „túlélők” legyenek, hanem megtanulják, hogy a légzésükkel milyen fantasztikus dolgokat tudnak véghezvinni. Többek között könnyebben ki tudnak lépni a stresszes állapotból, le tudják csendesíteni elméjüket, könnyebben elalszanak stb.
Az órán játszunk is, ezek a játékok viszont sohasem szólnak a versenyről és a kiesésről. A jógában mindenki egyenlő, és részemről nem, vagy csak a legszükségesebb esetben minősítek.
Az óra végén szintén az AUM mantrát énekeljük, ezzel lezárjuk az órát, majd a jól megérdemelt szőlőcukor következik. smile hangulatjel
Ha így első olvasásra már megtetszett az ovijóga, szeretettel várom az ovisokat áprilistól Győrben a KAHILIFE Meditációs Központban (Lajta u. 10) tartandó óráimra.
Bencze Adrien
Gyermekjóga Oktató
jogaadri@gmail.com
Tel: 30/479-3696