"A meditáció nem változtatja meg az életed. A gondolatcsend és a lelki állapot, amit okoz, az viszont igen!"

Leitner Olga

Kahilife Meditációs Központ
Győr, Lajta u. 10.
Keress bátran!
0036 30/4228136
leitnerolgi@gmail.com

Szavazás

Volt már csoportos meditációs élményed?

2015. December 19. Szombat 10 óra: Deeksha Négy Elem Meditáció!

2015.11.22 15:20

A négy elem harmonikus jelenlétének fontosságáról elképzelésünk sincs! Pedig ezen elemek nélkül a teremtés sem jöhetett volna létre! Befogadásuk magasztos érzéssel és azt követő harmónikus életrendeződésekkel jár.
Az év utolsó Deeksha meditációjára várlak. A négy elem energiájának teljes mértékű rendezésével zárjuk 2015-öt! Harmóniában az új kezdetért!

A NÉGY ELEM SZIMBOLIKÁJA:

A Föld az anyaság, a termékenység, a táplálás szimbóluma. Azt szimbolizálja, amikor az ember életében nyugalmasabb, csendesebb időszak következik.
A Föld elem egyensúlya adja azt, amit magunkból környezetünk felé kisugárzunk.

Az érzelmek helyes működése a víz elem harmonikus jelenlétére utal. Ez nagyon ritka ezért vannak eltúlzott félelem érzéseink, amikor attól tartunk, hogy az előttünk álló kihívásokat nem tudjuk teljesíteni, félünk, hogy nem vagyunk képesek terveinket elérni, félünk, hogy nem készültünk fel eléggé arra, amivel szembesülnünk kell majd.

A tűz elem az emberi életben a testi, szellemi növekedésért, fejlődésért felelős. A tűz felmelegít, aktivál, mozgat, eleven….. De a túlzott tűz problémák forrása lehet. Ugyanis kóros mennyiségben gyulladást okozhat. Tűz energia abban segít, hogy melegséget árasszunk magunkból és melegséget tudjunk befogadni.

Levegő elem a tiszta gondolatokért felelős. A szenvedés megszüntethető, ha ez az elem harmóniában van bennünk. Együtt jár a szándék és inditatás megváltoztatásával. Nem is másképp gondolkodás, inkább magasabb szinten a nem gondolkodásról szól.