"A meditáció nem változtatja meg az életed. A gondolatcsend és a lelki állapot, amit okoz, az viszont igen!"

Leitner Olga

Kahilife Meditációs Központ
Győr, Lajta u. 10.
Keress bátran!
0036 30/4228136
leitnerolgi@gmail.com

Szavazás

Volt már csoportos meditációs élményed?

Shiatsu: Japán relax masszázs.

 

Alapvető jellegzetességei:

A Shiatsu Japán szó, ujjnyomást jelent. Az elnevezés alaptechnikára utal, a kezelés során leggyakrabban így érintjük a klienst. A shiatsu nem tekinthető a nálunk használatos értelemben masszázsnak.

Shiatsu:

A shiatsu energia kezelés, az életerő harmonizálására szolgál.

Alapja a hagyományos kínai gyógyászat, amely a testben a Csí, az életerő energia áramlását feltételezi. Minden testi-lelki műlödésünk, gondolataink hátterében ennek az energiának az áramlása áll. A testünket behálózó csatornarendszer, azaz meridián rendszer érintésén alapul a kezelés. Nem használunk semilyen eszközt, csak a kezünket. A shiatsu kezelő a test energiarendszerét igyekszik harmonizálni, melynek alapvető technikája a meridiánokra (energia vezetékekre) gyakorolt ujjnyomás.

 

A Shiatsu az embert testi-lelki-szellemi egységben tekinti, és ehhez következetesen ragaszkodik. Nem tüneteket kezelünk, hanem az embert. A kínai gyógyászat tapasztalatai és elmélete alapján kezeljük a betegségeket. Alapvetően az egészség fenntartása, a betegségek megelőzésére fejlődött ki a keleti orvoslás. Az állandóan változó, mozgó energiák kiegyenlítődésre törekszenek. A shiatsu nem avatkozik be, nem manipulál, hanem megteremti azt a környezetet, amelyben ez a törvény megvalósulhat. Nem adunk és nem veszünk el energiát, hanem felszabadítjuk azt, bárhol akadt el a testben.

A kezelés során a kliens jelzései vezetnek bennünket, érzékeljük az energia hiányos meridiánokat, pontokat, ami diagnosztikus munkának tekinthető és közben folyamatosan végezzük a terápiát. A shiatsu kezelés hatása általánosabb, jobb közérzet, derűs, optimista lelkiállapot. A fájdalmak eltűnnek, vagy csökkennek, a szervek működése harmonikussá válik. Négy-öt napig is eltart ez a jó hatás.

 

Elsődleges célja az egészség fenntartása. Ezen kívül kiváló:

stressz csökkentésre,
mozgásszervi panaszok, belső szervi problémák kezelésére,
idegrendszer kiegyensúlyozására,,
nyak merevségre, váll fájdalmakra,
emésztési és keringési problémákra,
hormonrendszeri problémákra,
állóképesség javításra.

Egy közös dinamikus meditáció a kezelővel...... teljes ellazulás....

Shiatsu bemutatása: