"A meditáció nem változtatja meg az életed. A gondolatcsend és a lelki állapot, amit okoz, az viszont igen!"

Leitner Olga

Kahilife Meditációs Központ
Győr, Lajta u. 10.
Keress bátran!
0036 30/4228136
leitnerolgi@gmail.com

Szavazás

Volt már csoportos meditációs élményed?

2016. Június 30. csütörtök 19 óra: Bálna hang Meditáció. (Egy rászoruló családnak gyűjtünk)

2016.06.23 15:16

A különleges Bálnaének!

Figyelem: A Programon való részvétel: 1000Ft, amely pénzösszeg tárgyiasítva egy nehéz helyzetben lévő, négy gyerekes családhoz kerül!

A Programot ajánlom azoknak is, akik nem gyakorlott meditálók!

A bálnák, az összes élőlény közül a legalacsonyabb frekvenciájú hangokat adnak ki, amikor kommunikálnak. És mivel az alacsony frekvenciák hangzanak el a legmesszebb, nem csoda, hogy a tengerészet régóta próbálja megérteni őket, hogy a hadi célokra felhasználhassák azokat.
Szerencsére mindemellett a kutatók a bálnák énekének gyógyító hatását is felfedezték. Mégpedig azt, hogy az emberi agyhullámok hozzálassulnak ehhez a frekvenciájához, melynek hatására békét és nyugalmat lehet érezni, amit nagyon rövid időn belül az egész test is átvesz. Ebben az állapotban extra gyorsan kipihenhetjük magunkat, és javul az életminőségünk.
Meglepő felfedezést tettek a National Marine Mammal Foundation tengeri emlősöket kutató intézet kaliforniai bázisán dolgozó búvárok: az egyik fehér bálna, a 15 éves Noc megtanulta utánozni az emberi hangot. A búvárok napokon keresztül azt hitték, valaki szórakozik velük, ugyanis a víz alatt nehezen érthető, de határozottan emberi szövegfoszlányokat hallottak. Többször a felszínre kellett emelkedniük, mivel a torz hangokból mintha a „get out of the water" (gyere ki a vízből) mondat állt volna össze.
A központ biológusai szerint a beszélő bálnát az emberi csecsemőkhöz hasonlóan a kíváncsiság és a kommunikáció iránti vágy hajtja, vagyis tudatosan megpróbál kapcsolatot teremteni az emberekkel.