"A meditáció nem változtatja meg az életed. A gondolatcsend és a lelki állapot, amit okoz, az viszont igen!"

Leitner Olga

Kahilife Meditációs Központ
Győr, Lajta u. 10.
Keress bátran!
0036 30/4228136
leitnerolgi@gmail.com

Szavazás

Volt már csoportos meditációs élményed?

DR. Kovács Tibor tüdőgyógyász- légúti allergia specialista üzenete mindenkinek!

2017.07.27 15:49

KEDVES Barátom, Ismerősöm, Allergiában szenvedő, vagy leendő allergiás honfitársam  !

 

Támad az első számú közellenség, a PARLAGFŰ.  Minden 5 -ik honfitársunk érintett a témában.

PARLAGFŰ okozta  SZÉNANÁTHA , ASZTMA !!

Én 30 éve foglalkozom a fenti betegséggel, de nem ártana tudni: íme a bűnbak  és a oki megoldás !

Hatékony immun- rendszer , tisztább levegő !

1.ÁSZ: Becsődölt a parlagfű elleni védekezés, kidobott pénz volt az egész .

Nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013 és 2015 között - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, amelynek eredményeit hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra.

Németh Erzsébet felügyeleti vezető elmondta: nem találtak semmilyen összefüggést a parlagfű elleni védekezésre fordított erőfeszítések és a parlagfűpollen-koncentráció változása között, az utóbbira például az időjárásnak nagyobb hatása volt.

Horváth Bálint, az ÁSZ kommunikációs vezetője arról beszélt: Magyarországon a parlagfű pollenjére mintegy kétmillió ember allergiás, ebből következik, hogy az ellene folyó védekezés közügy. Ugyanakkor az ÁSZ vizsgálata szerint a parlagfű koncentrációja egyik tárgyalt évben sem csökkent a köbméterenkénti 30 pollenszem alá, pedig a hatóságok ezt a célt tűzték ki maguk elé, továbbá az allergének okozta egészségügyi kockázat sem csökkent.

2. A SZENNYEZETT VÁROSI  LEVEGŐRŐL  SZÓ SEM ESIK PEDIG-

A feltárt hiányosságok alapján indokolt a védekezés teljes rendszerének felülvizsgálata - tette hozzá.A légszennyezés legkritikusabb összetevője ma a városi szállópor (PM10), amely veszélyes összetevőket tartalmaz, ugyanis a nanoméretű koromrészecskék gyakorlatilag akadály nélkül jutnak át az érfalakon. A modern autómotorok ugyan kevesebb, de még kisebb nanorészecskéket bocsátanak ki, mint a régi dieselek. A PM10 összetevői között találhatóak az égésből származó rákkeltő szerves vegyületek, a gépjárművek katalizátoraiból származó nanoméretű fémrészecskék, valamint a fékbetétek, gumiabroncsok kopásából származó részecskék és még sok más összetevő, valamint a légkörben keletkező szerves nitrátvegyületek, baktrériumok, vírusok.       Az ember szervezetében a legnagyobb anyagbevitel a légzés: naponta 30 kilogramm levegőt veszünk magunkhoz a szennyezéssel együtt, s így a szállóport, mint egy tablettát ,,veszik be" a városlakók nap mint nap - érzékeltette az állapotokat, majd egy tüdőmetszet fotóját vetítette fel, amely tele volt fekete pöttyökkel, azaz koromcsomókkal. A szövetdarabka egy nem dohányzó városlakótól származott.

Tudvalévő, hogy a dízel -korom / PM 10 / a parlagfű pollen  allergenitását- allergiát okozó hatását-  megsokszorozza.

3.  Akkor jöhet  a jól bevátl kálcium !! De csak a TV reklámba !!!

A kalcium használata allergiában és egyéb betegségekben indokolatlan, pénzkidobás - mondja dr. Novák Hunor

Dr. Szíjjártó László gyermekgyógyász több mint 20 éve Hollandiában is dolgozik, ő javasolta, hogy foglalkozzak a kalciummal. Elmondása szerint iszonyatos lemaradásban vagyunk e téren is, mivel a világon talán egyedüliként Magyarországon még mindig azt hisszük, hogy a kalcium hatásos gyógyszer például allergiában. “A kalcium, mint csodagyógyszer egy hungarikum: míg a magyar kollégák jó része nagyon gyakran javasolja különböző betegségekben, addig fejlett egészségüggyel rendelkező országokban, így például Hollandiában sem használjuk ilyen célokból. Én a kalcium használatát a fenti esetekben nem ajánlom, ilyenkor véleményem szerint egyszerű pénzkidobás” – mondta dr. Szíjjártó kérdésemre.

Én is így gondolom: az általam megkeresett, külföldön dolgozó orvosok mosolyogtak vagy értetlenkedtek, amikor a kalcium például allergiában vagy köhögésben történő alkalmazásáról kérdeztem őket. Nem találtam olyan szakmai protokollt, komoly vizsgálatot, külföldi szakmai szervezetet, amely javasolná a kalciumot a fent részletezett esetekben Ez a magyar kalciummánia tehát minden komoly szakmai alapot nélkülöz.

Közismert, hogy az allergiás betegségben szenvedők köre egyre bővül. Az allergiás betegségek nagyfokú változékonysága figyelhető meg. Gyakran társul asztma az évekig szezonálisan jelentkező szénanátha mellé. Nem ritka az atopiás dermatitis- allergiás bőrgyulladás.

Sokan azt hiszik a allergiás bőrteszt gyakori elvégzése segíthet ebben . Sajnos nem- rengeteg anyag válthat ki allergiát- de hogy mikor, mi és milyen szervet érint - ezt lehetetlenség megmondani.

Az okok között a táplálkozásnak, környezet szennyezésnek, a túl higénikus és mozgás szegény modern életvitelnek, a stressznek mind-mind köze lehet. A civilizációs betegségeket az immun-rendszer ” gyengeségével”, a szervezet idült gyulladásával, elsavasodásával is magyarázzák. Az immunrendszer túlterheltségét elsősorban a méregtelenítő szerveink kimerültségének köszönhetjük- bőr, vese, máj, nyirok utak, bél rendszer. A mai csapvízben kb. 60.000 ártalmas anyag található- ebből húsz féle szűrését végzik el. Nehézfémek-ólom, kadmium,higany- amalgám, ideg mérgek -aszpartám, formaldehid, hormonok, antibiotikumok, kozmetikumok alapanyaga , étel szinező és adalék anyagok sorát órákig említhetném. Ezek eltávolítása nélkül a szervezet nem tud hatásosan működni.

Ebben jelent egyedüli segítséget a Chlorella alga vagy méreg mágnes. Ezekben található mikrorostok ,sporopolennin a zsír raktárakból, kötőszövetekből ,vagy akár a vastagbél faláról képes eltávolítani az év tizedek alatt felgyülemlett szennyet, nagy megkönnyebbülést jelentve a szervezet harmonikus működéséhez. A bél fal áteresztő képessége, annak mikroflórája sorsdöntő momentum az immunitás szempontjából. Nem véletlen az antibiotikus , vagy non szteroid gyulladás csökkentő kezelés utáni bőr vagy emésztőszervi tünetek megjelenése. Ez az alga fajta tartalmaz legnagyobb mennyiségben klorofilt - zöld vér, mely igen hatékony a szervezet lugosítása szempontjából. Túlszárnyalja a buzafű, vagy lucerna hatását. A stressz, a légszennyezés, az élelmiszer adalékok, a cukor , a cola, mind mind a szervezet savasodását eredményezik. Így az immun folyamatok lelassulásával, a szervezet oxigén ellátásának csökkenésével, az oxidációs folyamatok felgyorsulásával a szervezet már nem képes megbírkózni. Ebben a folyamatban nagyon hatékonyan szerepet játszanak a vitaminok- A, E, C,D a cink, szelén, vas, réz stb. az antioxidánsok. Ebben a Spirulina alga a maga 4ooo vitalis anyagával felül múlhatatlan. A minőségi éhezés az urbanizáció egyik velejárója. Sokat eszünk, mert a teljes értékű tápanyagokat nem kapjuk meg, a kalóriát viszont túlzásba visszük. Ehhez még a mozgásszegény életmód is társul. Így aztán az elhízás természetes következmény- mely az allergia egyik rizikó faktora. Fontos az omega 3 zsirsavak , GLA /gamma linolén savak/ gyulladás csökkentő hatása is mivel az allergia több speciális gyulladásos reakció eredője , mely gyakran több szervet érint, orr üreg, hörgők, szem, bőr…..Ezért is nehéz a gyógyszeres gyógyítás. Az élelmiszereink sajnos nem tartalmaznak megfelelő mennyiségben tápanyagokat, vitaminokat, nyom elemeket, aminosavakat- köztük a 8 esszenciálisat is , zsírokat, enzimeket …mint évtizedekkel korábban . Ráadásul a gén kezelt növények, állatok hatása az emberi szervezetre még nem is prognosztizálható. Szinte naponta találkozunk a sajtóban a dioxin, glutamát szennyezett élelmiszerekkel. Ezek kivédésére az algáknak igen fontos szerep jut. Nem véletlen, hogy a WHO az algákat teljes értékű tápláléknak mínősítette. Ebből adódóan a NASA űrutasait is alga kapszulákkal látják el, mert mindent tartalmaz amire egy élő szervezetnek szüksége lehet, anélkül, hogy esetleges mellékhatás jelentkezne .Már csak hab a tortán , hogy az algák speciális sejtfala miatt a felszívódás 90 %-  feletti, mely az élővilágban egyedül álló. A legtermészetesebb technológia a por állagú alga , melyet az ISO minősítés is garantál! Ez a két alga fajta szinte valamennyi Wellstar termékben előfordul.

Ha valakiben felmerül az allergia gyanúja rohanunk a patikába valamilyen Calcium tartalmú „gyógyszerért”. Pedig például a Calcimusc injectió megivása nem igazán célra vezető ilyen szempontból , ugyanis a felszívódása nagyon gyenge. Annál inkább javasolható a Lithothamnuim calcareum nevű alga , mely nagyon jó minőségben és mennyiségben tartalmaz szerves calciumot . Emellett magnézium, foszfor, bór, D vitamin, omega 3 zsírsavak a csontokba való beépülést is segítik, ezek is megtalálhatók az algákban. A stressz, de a cukor, a szénsavas üdítők vagy a más állapot- graviditás és egyes gyógyszerek pl. savközömbösítők , szteroidok, teofillin készítmények… stb - a csontokból előszőr a calciumot vonja ki a megemelkedett igény céljából , így növelve a csont ritkulás esélyét. Ezek után nem csoda, ha már negyven éves korban egyre nagyobb számban találkozunk oszetoporózissal azzal az illúzió mellett , hogy kalcium pezsgőtabletta szedése mellett ez kivédhető . /Sajnos nem , de a vese kő képződés szempontjából igen!/. Egyes vélemények szerint az európai fajta tehén,a tej kazein tartalma miatt sem túl jó választás, kalciumot még csak tartalmazna. Érdekes de a magnézium például az asztmás hörgőgörcsöt képes mérsékelni, az omega 3 zsírsavak, a GLA pedig jó gyulladáscsökkentők mindenféle mellékhatás nélkül , a népszerű szteroid tartalmú gyógyszerekkel ellentétben .A hidrogénezett olajok transz zsírokat tartalmaznak, így gyulladás fokozó hatással bírnak- étolaj, margarin! A magnézium és a az omega 3 zsírsavak a B vitaminok mellett egyébként a depresszió tüneteinek mérséklésére is kitűnően alkalmasak - a hozzászokás és a suicid késztetés /öngyilkossági hajlam / lehetősége nélkül, melyet egyes antidepresszánsok okozhatnak! Az allergia és a depresszió néha elválaszthatatlanul együtt van. A környezeti ártalmak vagy stressz oxidációs hatása ismert. A civilizációs betegségek így az allergia vagy a daganatos megbetegedések kezelésére egy külön iparág született. A népszerű antioxidánsok az A, C, E vitaminok vagy a flavonoidok, karotenoidok, cink és a szelén igen népszerű. Sajnos viszont ezek egy dózis után már nem mint antioxidánsok működnek- azaz prooxidatív hatásuak. Így a sejteket nem mindig tudják megvédeni a szabad gyökök inváziója ellen. Egy új felfedezés a karotenoid csoportba tartozó asztaxantin tartamú vegyület mely a Haematococcus pluvialis nevű algában található meg nagy koncentrációban. Ez a vegyület bír az egyik legmagasabb antioxidás hatással 550 szer erősebb hatású mint az E vitamin, vagy 50 szer minta a béta karotin, antioxidáns hatását végig megtartja, sőt a vér-agy gáton is áthalad ,így hatása a szem vagy az agy szövetben is tetten érhető hatása . Ez a 4 fajta alga csak az Imune nevű 2010 ben piacra kerülő Wellstar termékben található meg. Mivel 4ooo vitalis anyagot tartalmaz a Spirulina alga ezért más termék szedése nem szükséges, sőt nem is javasolt. Mivel az algákat a WHO teljes értékű tápláléknak minősítette így biológiai értéke nem kérdőjelezhető meg. Az algák elismerhetetlen érdeme az is , hogy végre megtanítanak bennünket a folyadék fogyasztásra- mivel a méregtelenítés során átmossák a szervezetet ,így a folyadék igényünk nő ,mely elérheti a 2 és fél 3 litert is naponta ez az egészséges. Ha lehet ne szénsavas és ne cukros „üdítővel” oltsuk szomjunkat.

A minőségi tápanyagok bevitelére sok táplálék kiegészítő készítmény alkalmas, de a szervezet öngyógyító mehanizmusainak működése csak a méregtelenítés , lugosítás /Chlorella alga/ és a teljes körű sejtvédelem /Haematococcus alga/ mellett valósítható meg ! Ezzel a kombinációval nem csak az allergia megelőzésében, de adjuváns kezelésében is érdemes próbálkozni- hisz a jól működő immun-rendszer az ember és környezet kapcsolatát biztosítja .

Tisztelt olvasó! A doktor úr csak és kizárólag a Wellstar Immuno termékére utal. Semilyen más, egyedüli vagy más cégek által forgalmazott termékért nem vállal garanciát. Nagyon sok éve ajánlja az Immunot, ezért hatása számára megkérdőjelezhetetlen!